Hendrik Sylvesterschool en HHS danskampioenen

De Hendrik George Sylvesterschool uit Balona en de dependance van de Henry Hassankhan Scholengmeenschap (HHS) te Welgedacht C, zijn de winnaars van het VOJ- en VOS scholendanskampioenschap. Elke kampioen heeft US$ 5000 ontvangen, de winnende dansers tablets en telefoons. Maar de Hendrik Sylvesterschool (LBO) mag zich de ultieme danskampioen noemen. Het team heeft van de HHS (VOS) gewonnen tijdens  de ‘dance battle of the champions’ en heeft daardoor een extra US$ 1000 opgestreken. Het evenement is gehouden door de International Mall of Suriname (IMS) aan de Ringweg.

De finales zijn in het weekend gehouden. Zaterdag is de VOJ kampioen gekroond. Nummer 2 is de Lachmonschool (LBO) en nummer 3 de Mgr. Wulfinghschool. Zondag waren er ook drie finalisten voor de VOS. Op de derde plaats staat het 3-jarige Havo, op de tweede de SPI en op de eerste plek de HHS. De HHS heeft extra hard moeten werken voor het kampioenschap. In eerste instantie had deze school evenveel punten als SPI. Een ‘dance battle’ heeft bepaald wie de “echte nummer 1” is.

Het team van de HSS

De kampioenen hebben het tegen elkaar opgenomen. De Hendrik Sylvesterschool heeft bewezen de beste dansers in huis te hebben. De scholieren hadden het helemaal naar hun zin. Niet alleen de deelnemers maar ook het publiek, ouderen en (jonge) kinderen. Het is een avond van dansen en uit je dak gaan geweest. Chiquillio Pinas van de Sylvesterschool en Shedaniël Dubois van de HSS zijn zichtbaar blij. “Spectaculair, een kans om iets voor je school te doen, andere dansers te ontmoeten,” geven ze aan. Zij hebben graag dat het niet bij deze ene keer blijft. Ze moeten immers hun titels verdedigen. De ‘battle’ tussen de kampioenen maken het extra ‘fun’ geven ze aan.Marissa Kalloe, CEO van IMS, is dik tevreden en geeft aan dat het niet bij deze ene keer blijft. “Dit was voor de jeugd, om ze op een positieve manier bezig te houden,” deelt ze mee. “De aanleiding zijn de video’s met dansjes op social media die de jeugdigen opnemen bij de ‘I love Paramaribo’ sign. Dus we zijn iets gaan organiseren voor de kids.” IMS heeft grote plannen. Kalloe hoopt dat meerdere sponsoren zich voegen bij het evenement. IMS wil graag een sporthal doneren aan een winnende school.