Henar brug wordt gerepareerd

De minister van Openbare Werken (OW) heeft tijdens een bezoek dat hij vorige maand aan het rijstdistrict Nickerie bracht aangegeven dat hij de houten gedeelten die bevestigd zijn op de Henar brug zal laten vervangen door ijzeren kleppen.

“Er heerste een gevaarlijke situatie”
De houten stukjes op de Henar brug zorgden al geruime tijd voor een hele gevaarlijke situatie. Autobanden werden vernield en het uitwijken voor de gevaarlijke houten stukjes die bevestigd werden op de brug heeft zo ook zijn minpunten. De situatie ziet er nu vele malen beter  uit.
De vrachttrucks die dagelijks de route Paramaribo-Nickerie onderhouden moeten ook met alle lading over de brug gaan, en de geboden oplossing vanuit de kant van OW-minister Riad Nurmohamed komt ze goed uit.
Niet meer hopend op een start, maar blij met de start
De burgers zijn blij, dat er daadwerkelijk snel een oplossing is gekomen voor het probleem op de Henar brug na hun bezorgdheid. Ze kunnen na de renovatie weer vrij  over de brug rijden, zonder te vrezen dat de banden van hun auto’s vernield worden. Het feit dat ook de andere gevaarlijke situaties zijn verholpen maakt het nog beter voor de burgers die dagelijks gebruik moeten maken van deze brug.
De oproepen en noden van de burgers naar de minister toe zijn gehoord en beantwoord. De burgers hadden hoop dat hij zijn belofte zou nakomen. Vanuit de kant van de minster zijn de roosters die geplaatst moeten worden op de brug al in het land. Het technische team die zich bezig zal houden met het plaatsen van de roosters is al begonnen met de werkzaamheden.  
Gedurende een periode van drie weken is deze brug gedeeltelijk afgesloten en wordt van de burgers verwacht dat ze indien ze richting Wageningen,  Coronie, Saramacca of Paramaribo rijden, de instructies van de politie stipt opvolgen.
GW