Guyana over in beslag genomen vissersvaartuigen:

‘Schadevergoeding als blijkt dat Surinaamse autoriteiten illegaal hebben gehandeld’
De Guyanese procureur-generaal en de Guyanese minister van Juridische Zaken, Anil Nandlall, zullen binnenkort een schrijven aan president Chandrikapersad Santokhi richten, inzake de vissersvaartuigen die in beslag zijn genomen. Drie Guyanese kapiteins werden eind juli in Suriname (Nickerie) aangehouden met valse visvergunningen. Het drietal werd vrijgelaten nadat zij een boete van circa SRD 100.000 hadden betaald, echter is het beslag op hun vaartuigen nog niet opgeheven. Volgens berichtgeving van de Guyanese media, waren de drie kapiteins in het bezit van valse vergunningen en gebruikten zij die om in Surinaamse wateren activiteiten te ontplooien.
Nandlall zegt tegenover Newsroom, dat hij dit verhaal ten gehore van Santokhi wil brengen. Op die manier wenst de Guyanese minister compensatie oftewel schadevergoeding te zoeken bij de Surinaamse president. Nandlall zei dinsdag tijdens zijn wekelijkse televisieprogramma ‘Issues in the News’, dat president Irfaan Ali hem had opgedragen om naar president Santokhi te schrijven, nadat de kwestie afgelopen vrijdag tijdens een openbare bijeenkomst in Annandale, East Coast Demerara (ECD) aan de orde was gesteld.
‘’Het is de bedoeling om compensatie te zoeken en als het zo is dat we de procesvoering goed moeten voeren, dan is dat een weg die ook zal worden onderzocht, maar het proces zal beginnen met een brief van mij namens de Guyanese regering aan Suriname.‘’ De procureur-generaal merkte op, dat de Guyanese regering een onderzoek naar de zaak en schadevergoeding zal vragen als wordt vastgesteld dat de Surinaamse autoriteiten illegaal hebben gehandeld.
The post Guyana over in beslag genomen vissersvaartuigen: .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname