Gilmar Jones: ‘Interessant om de oude spelers weer te zien spelen’

door Ricky Wirjosentono 
PARAMARIBO — Gilmar Jones en Dion Sjauw Mook zijn zondag in de badminton dubbelfinale mannen van het Lilian Bendter Memorial Toernooi kampioen geworden. Ze wonnen van de oud-toppers Redon Coulor en Irfan Djabar met de setstanden 21-10/ 16-21/ 21-12. “Het is interessant om de oude spelers weet te zien spelen. En vandaag hebben wij tegen een paar gestaan,” zegt Jones na de gewonnen finale. 
Het was voor Jones zes maanden geleden dat hij een toernooi volledig afgewerkt had. Zijn dubbelspelpartner Sjauw Mook vond het ook een leuk toernooi. “Het is goed om in beweging te blijven. Ondanks dat Redon en Irfan heel lang geen racket hebben aangeraakt hebben ze ons toch wat kopzorgen bezorgd,” merkt Jones verder op. 
Draad oppakken
Coulor speelt na vier jaren weer een toernooi. Het was voor hem weer even kijken hoe hij de draad kon oppakken. Maar met zijn dubbelspelpartner Irfan wist hij dat het niet mis kon gaan. “Helaas hebben we verloren. Maar je merkt dat er nog iets in zit. We hebben die mannen tot drie sets geforceerd. En het was een leuk toernooi hoor. Ik heb genoten ervan,” aldus Coulor. 
Glynes Darmohoetomo van Perfect Flying Feathers (PFF) die het toernooi georganiseerd heeft zegt dat zijn vereniging pas na drie jaren weer iets doet voor de spelers. “We hebben meer dan 122 deelnemers en merken dat de badmintonsport aan het groeien is. We hebben gezien dat de recreanten ook mooie wedstrijden hebben laten zien en dat het publiek ook aan het juichen was. Al met al een goed toernooi achter de rug.” 
Uitslagen: 
Jongens U-13: 1 Hilton Li; 2 Ruiz Lieuw A Sjoe 
Meisjes U-13: 1 Rihanna Wijngaarde; 2 Gin-Lee Atmo 
Jongens U-13 dubbelspel: 
1 Hilton Li/ Lincoln Hei Lam
2 Jazreel Pick/ Shane Tajechut 
Meisjes U-13 dubbelspel:
1 Rihanna Wijngaarde/ Elise Wu
2 Faith Comvalius/ Keevah Lightvoet 
Meisjes U-17 dubbelspel:
1 Miracle Abdillah/ Chantal Huang 
2 Jade Asmoredjo/ Le Yan Sharon Li 
Jongens U-17 dubbelspel: 
1 Sunny Li/ Dickson Liao
2 Daniel Chen/ Wilson Huang 
Gemengddubbel:
1 Dylan Darmohoetomo/ Crystal Leeflang
2 Mitchell Wongsodikromo/ Chan Chan Yang