Gerepareerde glasvezelkabel van Telesur opnieuw gesaboteerd

Het Meldpunt Informatie Anoniem (MIA), laat in een persbericht weten, dat zij zoekt naar de saboteurs die wederom het Telesur glasvezelnetwerk op de hoek van de Wagenweg- en Klipstenenstraat, hebben doorgesneden. De daders hebben dit keer de ondergrondse glasvezelkabels gesaboteerd. Dit nadat de bovengrondse kabels op deze locatie al eerder waren doorgesneden en gerepareerd.
Als gevolg van deze handelingen zijn bedrijven, overheidskantoren en individuen in en rondom Paramaribo-Centrum opnieuw verstoken van adequate internetverbinding. Vermoed wordt dat de saboteurs beschikken over informatie van het Telesur glasvezelnetwerk en daardoor sabotage wisten te plegen. Sabotage op welk niveau dan ook, is strafbaar bij wet. Het MIA doet dringend een beroep op de Surinaamse samenleving mee te helpen bij het identificeren van deze saboteurs.
Eerder deze week werd er al doorgegeven aan de redactie, dat er sabotage door derden was gepleegd aan twee hangglasvezelkabels. Deze kabels zijn doorgesneden in het Centrum, waardoor MSANs en andere bedrijven, er last van ondervonden. Naar wij vernemen, zijn in de omgeving van Paramaribo-Zuid, al twee keer kabels doorgesneden.
The post Gerepareerde glasvezelkabel van Telesur opnieuw gesaboteerd .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname