Gentle: “Ik laat mij niet intimideren”

Hoofdinspecteur Sergio Gentle is niet te spreken over de aanhouding van zijn broertje, vandaag, door de politie van Nieuwe Haven. Hij is intussen vrijgelaten. Volgens hem heeft iemand van de inlichtingendienst van president Chan Santokhi aangifte gedaan tegen zijn broertje voor bedreiging. Deze man staat bekend als iemand die bijna iedereen van de buurt intimideert.
Er zijn volgens Gentle al bijna twaalf aangiftes gedaan tegen die bewuste man. Echter wordt er niet opgetreden, omdat naar alle waarschijnlijkheid mensen bang zijn voor hem. Hij zou volgens Gentle moorden hebben gepleegd. “Hij heeft aangegeven, dat hij mijn broertje en ik zal vermoorden. Ik heb hem gevraagd wanneer hij dat wil doen,” zegt Gentle. Er is toen aangifte gedaan tegen deze man, maar er is niet opgetreden tegen hem.
“Ik kan me niet voorstellen, dat ze deze man nog niet uit de samenleving hebben gehaald. Terwijl ze mijn broertje wel hebben aangehouden. Dit laat ik niet zo. Ik zal dit aanvechten,” zegt Gentle.
Hij brengt dit in verband met de protestactie van vandaag. De hoofdinspecteur zegt dat men hem probeert te intimideren, maar dat hij absoluut niet bang is voor niets en niemand. “Morgen zullen we weer protesteren. We gaan gewoon door tot het doel bereikt is. We gaan ons niet uit het veld laten slaan. Niemand komt ons intimideren,” zegt Gentle.
Voor morgen is zijn broertje, die brandweerman is, wederom opgeroepen om naar het politiebureau te gaan. Hij is nog steeds verdachte in de zaak.