‘Financiën en CBvS moeten beter samen werken’

De koersontwikkeling baart de regering ernstige zorgen. Binnen twee weken is de koers enorm gestegen. De officiële wisselkoers ligt op dit moment boven de SRD 30 voor de US-dollar.
President Chandrikapersad Santokhi, is gisteren tijdens de STVS WK-launch, ingegaan op de stijgende koers. De president benadrukte, dat er meer actie vanuit de monetaire autoriteiten, waaronder het ministerie van Financiën en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) moet komen.
Er moet volgens de president, een betere samenwerking zijn tussen de waarnemend minister van Financiën en Planning, Albert Ramdin, en de governor van de Centrale Bank, Maurice Roemer. ‘’Iedereen heeft een stukje rol bij de koersontwikkeling, en natuurlijk hebben de monetaire autoriteiten een aansturende rol. En hier zie ik alvast een vacuüm. Ik moet het eerlijk toegeven: het is een vacuüm vanwege gebrek aan continuïteit van het ministerie, en aan de andere kant denk ik, dat de governor ook de lead mag nemen, door regelmatig vertrouwen te creëren naar de samenleving”, aldus Santokhi.
De president zei dat niet alle getroffen maatregelen geïmplementeerd zijn. Volgens hem is dit een verantwoordelijkheid van verschillende partijen, waarmee er duidelijke afspraken zijn gemaakt. ”Het feit is dat er onderzocht moet worden welke partijen zich niet houden aan de afspraken.”
Om na te gaan waar er nog aanpassingen gepleegd moeten worden, zal er deze week een evaluatie volgen met alle monetaire autoriteiten. “We gaan alle betrokkenen uitnodigen en vragen wat allemaal geïmplementeerd is en wat niet, en waarom niet, en we gaan ter plekke een besluit nemen”, aldus Santokhi.
The post ‘Financiën en CBvS moeten beter samen werken’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname