FIFA World Cup 2022 wandkaartDOOR CHRIS DINSDALE

20 november 2022 – 18 december 2022 – De FIFA World Cup vindt plaats in Qatar, met 32 ​​teams die strijden om wereldkampioen te worden. Het toernooi van 2022 is de eerste keer dat het paradepaardje in het Midden-Oosten wordt gehouden.
Gastland Qatar opent op 20 november het toernooi tegen Ecuador in het Al Bayt Stadion in Al Khor. Regerend kampioen Frankrijk begint hun campagne met een duel tegen Australië in het Al Janoub Stadion. De vaste favoriet Brazilië neemt het op tegen Servië in Lusail, terwijl Duitsland en Spanje – die elkaar op 27 november zullen ontmoeten in een langverwachte Groep E-wedstrijd – aftrappen tegen respectievelijk Japan en Costa Rica.
Sinds de eerste FIFA Wereldbeker in 1930 hebben slechts 12 nationale teams een Wereldbekerfinale bereikt, en slechts acht daarvan gingen door met het in de wacht slepen van de trofee — allemaal van de voetbalgrootmachten van Europa en Zuid-Amerika. Europese landen hebben drie van de laatste vier finales betwist.
In vier weken tijd worden in totaal 64 wedstrijden gespeeld op acht locaties, met de finale op 18 december in het Lusail Iconic Stadium.
FIFA World Cup 2022 Finals draw:
Group A: Qatar, Ecuador, Netherlands, SenegalGroup B: England, Iran, USA, WalesGroup C: Argentina, Saudi Arabia, Mexico, PolandGroup D: France, Australia, Denmark, TunisiaGroup E: Spain, Costa Rica, Germany, JapanGroup F: Belgium, Canada, Morocco, CroatiaGroup G: Brazil, Serbia, Switzerland, CameroonGroup H: Portugal, Ghana, Uruguay, South Korea