FHR levert vijftig bachelor en master afgestudeerden af

Tekst en beeld Valerie Fris
PARAMARIBO — Dertien master en 37 bachelor afgestudeerden van de FHR School of Business mogen zich na donderdag professionals noemen. De buluitreiking vond plaats in de ballroom van Royal Torarica. De best geslaagde student voor de bacheloropleidingen is Ralitsa Vyent en bij de masteropleiding is dit Arwin Jaggar.

Vyent die twee bachelor studies tegelijk volgt namelijk Marketingmanagement en Management Accounting, is verrast door de bekendmaking als beste student. “Ik zag het niet aankomen, ik ben naar de graduation gekomen om mijn eerste verklaring van afstuderen in ontvangst te nemen. Ik kan dan ook mijn tranen niet bedwingen, ik ben blij”, zegt Vyent breed lachend.

ADVERTISEMENT

“Wij voorzien in de behoefte voor hoger onderwijs, naar internationale maatstaven”
Hans Lim A Po
23-jarig bestaan
Los van de buluitreiking werd ook het 23-jarig bestaan van de FHR School of Business herdacht. Voorafgaand aan de afgifte van de diploma’s n er verschillende toespraken. Oprichter en rector van de opleiding Hans Lim A Po was er dan ook trots op, om te mogen aangeven dat hij een wezenlijke bijdrage heeft kunnen leveren aan het afleveren van professionals aan de Surinaamse maatschappij.
“Wij voorzien in de behoefte voor hoger onderwijs, naar internationale maatstaven.” Lim A Po verwees ook naar de moeilijke omstandigheden waarmee deze groep afgestudeerden te kampen had, waarmee hij onder andere doelde op de Covid-19 pandemie en de uitdagingen die dat met zich meebracht.
Bemoediging
Een van de toespraken om de afgestudeerden te empoweren kwam van alumna Audrey Boesia, die in Februari de Crowe Burgos Accountants prijs voor de beste scriptie in de accounting sector voor 2022 in de wacht sleepte. Ze gaf aan dat onderwijs volgen een bevrijdende activiteit is, een middel om bijvoorbeeld onrecht in de maatschappij aan te pakken.  Haar motto is: “You can achieve anything if you set your mind to it.”
Daniel Lachman, docent aan het instituut liet de afgestudeerden weten dat zij een mijlpaal hebben bereikt maar dat het niet per se gaat over de ‘drie extra lettertjes’ die zij nu achter hun naam mogen plaatsen. “De echte implicatie van het afronden van je studie is jouw bijdrage leven aan die maakbaarheid van de samenleving. Je bent immers in een bevoorrechte positie geweest om extra kennis en vaardigheden op te doen die zeer gewaardeerd worden in de professionele wereld. Het toepassen van deze kennis daar gaat het om”, benadrukte de docent.