Fernandes hoopt samenleving gauw te voorzien van brood

Als gevolg van een tekort aan meel, kunnen bakkerijen geen boord leveren aan de winkels. Ruffin Bainath, directeur van Fernands Bakkerij, zei gisteren in het radioprogramma ABC Aktueel, dat vanwege het niet beschikbaar hebben van girale US-dollar, het graan niet op tijd ingekocht kon worden.
Bainath benadrukte, dat Fernands nadat ze de mededeling van de meelleverancier kreeg, de bakkerij vanaf 14 september, een deel van haar assortiment niet heeft geproduceerd. “Wij zijn gaan uitrekenen om de broodproductie voorkeur te geven, wat wij allemaal intern moeten doen”, aldus Bainath.
Samen met Meelmaatschappij De Molen N.V. heeft Fernands naar mogelijkheden gekeken voor dit probleem. Bainath zei dat De Molen besloot om vanuit Trinidad en Guyana meel te importeren. Ook dit heeft vertraging opgelopen wegens diverse omstandigheden, waaronder weersomstandigheden. “Er zijn wat acties vanuit onze leveranciers ondernomen, om zo snel als mogelijk meel beschikbaar te stellen. Echter zijn er wat vertragingen opgetreden, waardoor wij sinds gisteren volledig leeg staan”, aldus Bainath.
Hij zei dat Fernands elke dag ongeveer 2500 winkels voorziet van brood, maar dat is sinds gisteren gedaald naar nul winkels. ”We hebben echt niets“, aldus Bainath.
‘’Momenteel is er een boot vanuit Guyana die afvaart naar Nickerie. Als alles goed gaat, moet de boot vanmiddag in Nickerie aankomen. We zullen dan naar Paramaribo gaan. We hopen dat we donderdagochtend vroeg weer meel hebben en de productie van brood kunnen opstarten.” Bainath benadrukte dat Fernands alles eraan doet om zo snel mogelijk het probleem op te lossen. “Wij zitten er ook mee”, zei Bainath.
Hij stelde dat als de productie weer opstart, Fernandes hoopt de samenleving in één keer zoveel als mogelijk weer van brood te kunnen voorzien. “Wij hebben ziekenhuizen voorkeur gegeven, vanwege de verantwoordelijkheid erachter en we hebben ook geprobeerd om op dat moment de ziekenhuizen in te dekken”, aldus Bainath.
The post Fernandes hoopt samenleving gauw te voorzien van brood .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname