Etnel: ‘Geen controlesysteem binnen de Centrale Bank van Suriname’

De NPS-parlementarier Patricia Etnel, verklaarde gisteren tegenover een lokaal medium, dat bij grote bedragen in SRD vijfmiljoen keren toestemming gevraagd zou moeten worden, alvorens dat geld wordt afgestaan, en elke stap nauwkeurig gecontroleerd moet worden. Etnel vindt dat de Centrale Bank van Suriname niet zomaar overgaat tot het betalen van grote bedragen, er zou ergens toestemming gegeven moeten worden.
Etnel zegt dat de Centrale Bank van Suriname anders werkt, dan de normale banken. Bij de Centrale Bank van Suriname zou je eerst moeten bellen, en vragen worden gesteld, want je moet je goed legitimeren”, aldus Etnel.
Ze vindt het daarom belangrijk te weten, welke stappen zijn gevolgd, en hoe die stappen zijn genomen, en wie waar toestemming heeft gegeven. “ Als ik dingen hoor waarbij plotseling reçu’s ergens op een stapel zijn gelegd, als dat het is, dan mag voor mij, de hele Centrale Bank met ontslag”, aldus Etnel.
Volgens Etnel is er geen controle, en het ministerie van Financiën heeft een grondige evalutie nodig. Etnel zegt dat ze weet hoe het eraan toe gaat wanneer een bepaald bedrag moet worden uitbetaald.
Etnel stelt dat de Centrale Bank van Suriname een totaal ander controlesysteem heeft, daarom zou Etnel willen weten of het controlesysteem zodanig is verslapt, dat iedereen kan komen met een reçu en zo koffers met geld kan meenemen. “ Dan krijgen we weer zo een situatie van toen meneer Henk Goedschalk de governor was op de Centrale Bank van Suriname. Is de geschiedenis zich aan het herhalen?”, aldus Etnel.
The post Etnel: ‘Geen controlesysteem binnen de Centrale Bank van Suriname’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname