Esther Stichting kampt met onhygiënische situatie

Er is een zeer onhygiënische situatie ontstaan op het terrein van de Esther Stichting. Volgens de secretaris van de Algemene Bond Esther Stichting, Eugène Daniël, speelt dit probleem al geruime tijd. Bij de geringste regenval loopt een deel van het terrein onderwater.
De aanhoudende regens van vrijdag zorgden er wederom voor dat het terrein van de Esther Stichting onderwater staat. Vorig jaar werden er werkzaamheden uitgevoerd aan de septic tanks, maar tot nu toe zijn de werkzaamheden niet afgerond. De septic tanks zijn opengebroken maar niet meer afgesloten na de werkzaamheden, wat voor onnodige stank zorgt voor de bewoners en medewerkers.
Foto: Suriname GoDe bewoners en verpleegkundigen klagen over de enorme stank die er heerst op het complex en vliegen die overal te zien zijn in en buiten de ruimtes. Er moet snel een oplossing komen voor dit probleem. “Dit kan en mag niet langer zo doorgaan. We zitten in de regenperiode waarbij we dagelijks geconfronteerd worden met regenval. Als de regen aanhoudt kunnen de bewoners en medewerkers geen gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen”, zegt Daniël.
Volgens hem is de situatie meer dan erg te noemen. Onze seniorenburgers verdienen dit niet. Er zijn bewoners die slecht ter been zijn. Voor hen is het nog moeilijker geworden om zich te begeven op het terrein.
Volgens Daniël heeft een van de bewoners trombose wat het heel moeilijk maakt om zich te verplaatsen. Het is daarom van belang dat het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heel snel moet ingrijpen want de situatie is nijpend. Dit vanwege de ligging van de Centrale Keuken. Deze bevindt zich heel dichtbij de omgeving waar het water blijft liggen en de septic tanks openstaan.