ENTERTAINMENT

De opkomst van de Marvel-filmfranchise tot dominantie in de kassaDOOR NINIAN CARTER
14 november 2022 – “Black Panther: Wakanda Forever”, de nieuwste Marvel-kaskraker, bereikte een enorme Amerikaanse opening van $ 180 miljoen – de grootste november-release ooit, waarmee “The Hunger Games: Catching Fire” uit 2013 werd overgenomen.
Het nieuwste Marvel-aanbod, “Black Panther: Wakanda Forever”, heeft de filmkassa’s een broodnodig schot in de roos gegeven, aangezien fans massaal toestroomden om het vervolg te zien na de dood van de originele ster Chadwick Boseman in 2020.
Op basis van vroege schattingen had de film een ​​Amerikaans openingsweekend van $ 180 miljoen – net verlegen voor “Doctor Strange in the Multiverse of Madness” met zijn start van $ 187 miljoen eerder dit jaar.
De cijfers zijn uitzonderlijk positief voor bioscopen die nog steeds last hebben van de Covid-19-lockdowns en de enorme financiële verliezen die ze hebben geleden.
“Black Panther: Wakanda Forever” is de meest opbrengende november-opening ooit en versloeg “The Hunger Games: Catching Fire” uit 2013, die $ 158 miljoen opleverde bij de opener.
Het is ook de op een na grootste opening van het jaar en de 13e grootste aller tijden, met een wereldwijde opbrengst van $ 330 miljoen.
Experts voorspellen dat de film de komende weken $ 500 miljoen zou kunnen opleveren in de VS en hetzelfde in de rest van de wereld, waardoor het mogelijk de derde release van 2022 is om de $ 1 miljard te halen – de andere zijn “Top Gun: Maverick”. ‘ en ‘Jurassic World: Dominion’.