Entertainer Bordo: Clip ‘If yu skeer’ kost US$ 30.000

Op YouTube wordt vandaag om 12.00 uur de eerste videoclip van entertainer Joël (Bordo; Money Hond; A Jeugd) Martinus gelanceerd. Hij heeft de clip If yu skeer opgenomen samen met de artiest Jackson Blai. Bordo zegt in gesprek met Suriname dat de gehele productie met alles erop en eraan hem ruim US$ 30.000 heeft gekost.

Bordo zegt dat hij met deze clip vooral een standaard wil zetten voor artiesten. “Ik wil wijzen dat wij in Suriname het niveau van het buitenland kunnen neerzetten. Je kan goedkope clips snel snel maken, maar we hoeven helemaal niet onder te doen voor het buitenland. Ik heb al negen liederen uitgebracht maar If yu skeer is mijn eerste clip”, zegt een trotse Bordo.

‘Money Hond’ heeft speciale pakken laten maken voor de clip.

“If yu skeer kon na mi want a dagu lai money”. Bordo smijt in zijn clip met US-dollar biljetten. “Ala money na honderd procent echt”, legt de artiest uit. Hij heeft speciaal een beveiligingsbedrijf ingehuurd tijdens de opnames die gemaakt zijn door Boss Images. Bordo is wel US$ 3.000 kwijtgeraakt omdat hij de biljetten vanuit het dak naar beneden gooide. “A winti ben tranga, a money wai gwe”. Bordo is trots op de productie. Alle opnames zijn thuis bij hem gemaakt. De opnames en productie hebben ruim twee maanden geduurd.

De nat geworden biljetten zijn weer gedroogd.

De investering die de artiest gedaan heeft met de productie van de clip, zal hij terugverdienen. Vandaag tekent hij een contract met Kingdom Empire die de clip op YouTube gaat lanceren. “Bij de ondertekening krijg ik US$ 20.000”, zegt Bordo. Ook van de verdere verdiensten, krijgt hij 35% uitbetaald.

Zijn nieuwste nummer If yu skeer zal hij live presenteren tijdens zijn show op 30 september in de Anthony Nesty Sporthal als afsluiting van de schoolvakantie. Een toegangskaart is tevens een lot. Er worden onder andere 7 Vitz, 21 laptops en een ticket naar Curaçao verloot.