Enkele apotheken weigeren SZF-recepten te accepteren

Niet alle medicamenten die artsen voorschrijven aan patiënten die bij het Staatsziekenfonds (SZF) verzekerd zijn, worden kosteloos verstrekt door apotheken. Radjesh Radjkoemar, directeur bij het SZF, zei tegenover een lokaal medium, dat hij niet op de hoogte is van betaling voor medicijnen bij de apotheken, die worden voorgeschreven door artsen. “Ik hoor het nu pas dat apotheken naar geld vragen voor medicijnen. Wie voor een medicijn bij een apotheek heeft betaald, moet dat geld met het betalingsbewijs terughalen bij het SZF”, aldus Radjkoemar.
Hij stelde dat er afspraken met de apotheken zijn gemaakt, dat SZF-verzekerden niet moeten betalen voor medicamenten. Volgens Radjkoemar zijn er enkele apotheken die weigeren om SZF-recepten te accepteren. “Wat gebeurt, is dat de apotheken het SZF-recept met de voorgeschreven medicijn niet accepteren, maar die wel kunnen verkopen voor de patiënt. Er zijn apotheken die het SZF in een kwaad daglicht willen plaatsen en dat moet niet gebeuren.
Als de SZF-verzekerden dat meemaken, moeten ze het SZF op de hoogte stellen hiervan”, aldus Radjkoemar
Hij benadrukte dat het SZF in onderhandeling is met de Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA) om marktconforme prijzen voor medicijnen af te spreken. “De marktconforme prijzen moeten worden afgesproken en daarmee zijn we bezig. We nemen het ook in een breder verband. Dit in verband met het herstelplan van de gezondheidszorg vanuit het ministerie van Volksgezondheid”, aldus Radjkoemar.
Hij zegt dat er vanuit het SZF voorstellen zijn gedaan aan de VvA over de prijsmarge. “We moeten nu gaan werken met een marge, zodat men niet ander bedrag kan hanteren in een ander gebied”, aldus Radjkoemar. Hij merkt op dat er nu gewerkt wordt met de inkoopprijs van de medicamenten en dat alle apotheken met een eigen prijs werken.
Radjkoemar benadrukt dat het SZF er hard aan werkt, dat patiënten niet meer betalen voor medicamenten.
The post Enkele apotheken weigeren SZF-recepten te accepteren .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname