Elektriciteitstarieven wederom verhoogd

De N.V. Energie Bedrijven Suriname (N.V. EBS) maakte deze week bekend, dat in navolging van de met de overheid gemaakte afspraken over de tweede trap van de tariefsaanpassing, de elektriciteitstarieven per 1 september verhoogd zijn met 10%. De EBS laat in een bekendmaking weten, dat de eerste stroomrekening gebaseerd op deze aanpassing uitkomt in de factuurmaand oktober 2022 en wordt berekend op basis van het verbruik van september/oktober. Een overzicht van de nieuwe stroomtarieven die gelden voor de overige groepen, is op de website van de EBS.
Verder laat de EBS weten, dat klanten bij wie het maandelijkse stroomverbruik 400 kilowattuur (kWh) of lager is, nog steeds in de gelegenheid zijn om tot en met 01 april 2023 een aanvraag te doen om in aanmerking te komen voor het overbruggingstarief, dat voordeliger uitkomt. De registratie voor het overbruggingstarief vindt uitsluitend digitaal plaats via de Energie Autoriteit Suriname (EAS). Personen die niet beschikken over internetfaciliteiten kunnen langslopen bij een van de EBS-filialen voor de registratie voor het overbruggingstarief.
Herstructureringsinitiatieven
Het gewogen gemiddelde tarief dat aan klanten in rekening werd gebracht, was 1,08 SRD/kWh. “Als de EBS blijft werken ‘zoals het is’ zonder herstructurering, wordt het gewogen gemiddelde tarief dat nodig is om kostendekkend te worden, geschat 2,49 SRD/kWh te zijn”, aldus het accountancybedrijf Ernst & Young in een uitgebreid rapport dat onlangs in mei werd gepubliceerd. In het rapport worden er conclusies en aanbevelingen gedaan aan het staatsbedrijf, zodat potentiële kostenbesparingen worden gerealiseerd als de EBS bepaalde commerciële herstructureringsinitiatieven onderneemt.
The post Elektriciteitstarieven wederom verhoogd .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname