Duurzame partnerschappen aangaan voor effectieve aanpak criminaliteit

Om de criminaliteit in Suriname te bestrijden worden er verschillende strategieën toegepast, dit verklaarde minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie tegenover een lokaal medium. Volgens Amoksi moeten verschillende projecten van het ministerie gestructureerd plaatsvinden. Door betere structuur kan er effectief gewerkt worden aan de veiligheid.
Toentertijd had je projecten verzorgd  door de bikers-unit van de Politie, die naar de verschillende scholen ging om leerlingen informatie te verschaffen en demonstraties te geven omtrent de veiligheid. Ook de bikers-unit bij de brandweer is reeds deel van het orgaan.
Het is de bedoeling dat al dit soort projecten hervat zullen worden in samenwerking met de verschillende buurtmanagers. Amoksi bezoekt persoonlijk ten minste één keer per week een school om studenten toe te spreken. “De afdeling Voorlichting-Jeugdzaken organiseert voorlichtingssessies, in de verschillende buurten, aan bepaalde jeugd doelgroepen. Het is ook een manier waarop de aanpak van de criminaliteit plaats vindt”, aldus Amoksi.
Het Korps Politie Suriname  (KPS) zal duurzame partnerschappen aangaan voor een effectieve aanpak van de criminaliteit. Volgens Amoksi wordt de Politie ondersteund door het Nationaal Leger (NL), omdat zij niet alleen in staat is om veiligheid te brengen in het land. Vandaar dat er ook een nieuw management team voor de Politie is benoemd, die reeds vijf maanden actief is binnen de operatie van het Korps. Niet alles kan tegelijkertijd gerealiseerd worden. “Door  tekort aan manschappen en middelen was er een periode waar de veiligheid wat minder was, maar aan al deze zaken wordt er zeker gewerkt. Het is een proces, maar desondanks mogen wij de strijd  niet verliezen”, aldus de bewindsman.
The post Duurzame partnerschappen aangaan voor effectieve aanpak criminaliteit .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname