Drugs onderschept te Tibiti vernietigd

De ruim 1.000 kilo cocaïne die de vorige week is onderschept in Tibiti, is vandaag vernietigd. Dit vond te Kraka plaats door de Narcotica Brigade, onder leiding van het Openbaar Ministerie.

De drugs zijn verspreid aangetroffen. Twee buitenlandse piloten zijn in verzekering gesteld. De afhalers van de drugs, zijn weggekomen. Er waren twee boten aangemeerd voor vervoer van de cocaïne.
Onder strenge bewaking van de gespecialiseerde dienst werd de drugs getransporteerd naar de plaats van verbranding. Onderweg naar de locatie kreeg het voertuig waarin de drugs werd getransporteerd een technisch mankement. De weg werd voor enige tijd afgesloten.

Politiewoordvoerder Milton Bisschop deelt mee dat verschillende drugssoorten die in beslag genomen zijn in de periode april tot september 2022 zijn vernietigd: 34561.1 gram cocaïne in vaste vorm2220 ml cocaïne in vloeibare vorm53766.45 gram marihuana3175.09 gram hasj359 Xtc pillenMetham oftewel sukru 12.96 gram
en de drugs afkomstig van het Tibiti gebied in 950 blokken met een totaal gewicht 1.069 kilo.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is eerder ook de illegale landingsbaan te Tibiti met explosieven onklaar gemaakt. Door de kraters die zijn ontstaan, kunnen er geen vliegtuigen meer landen.

Ook het tweemotorige vliegtuig is ter plekke in brand gestoken in opdracht van het Openbaar Ministerie. Aangekondigd is dat meerdere illegale landingsbanen zullen worden vernietigd.