Drie verdachten diefstal bromfiets in kraag gevat

Eigenaresse herkent haar bromfiets op Facebook waar die ten verkoop werd aangeboden
De recherche van Paramaribo heeft op respectievelijk dinsdag 19 en donderdag 21 juli de drie verdachten S.W., M.P. (22) en M.S. (17) aangehouden voor de diefstal van een bromfiets.
De eigenaresse van de bromfiets had op zondag 10 juli aangifte op het politiebureau Geyersvlijt gedaan van diefstal van haar bromfiets. Volgens haar stond haar bromfiets voor een winkel aan de Tourtonnelaan geparkeerd. Terwijl zij in de winkel was, hoorde zij plotseling dat iemand haar bromfiets had gestart. Zij rende naar buiten en zag dat onbekenden er vandoor waren met haar tweewieler, aldus het Korps Politie Suriname maandag 25 juli.
Terwijl de vrouw op dinsdag 19 juli bezig was op Facebook, merkte zij op dat haar gestolen bromfiets ten verkoop werd aangeboden. Haar vriend maakte contact met de verkoper voor het bezichtigen van de bromfiets. Bij die gelegenheid herkende hij de bromfiets van zijn vriendin. Hij schakelde direct de politie in die overging tot de aanhouding van de verkoper S.W. en de in beslagname van de bromfiets.
Tijdens het onderzoek werd door agenten geconstateerd, dat W. de bromfiets bij een vriend had gekocht en deze weer ten verkoop aanbood. Op aanwijzing van W. werden de twee andere verdachten op donderdag 21 juli aangehouden. Deze twee verdachten hebben een volmondige bekentenis afgelegd.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is S.W. die ter zake heling was aangehouden na verhoor heengezonden, terwijl M.P. en de jeugdige M.S. hangende het verder onderzoek in verzekering zijn gesteld.