Drie drugsverdachten ingerekend

PARAMARIBO — Vanwege het overtreden van de wet Verdovende middelen zijn Max B. (43 jaar), Ibrahim S. (21) en Benaja W. (29) door de politie in verzekering gesteld. Max B. en Ibrahim S., die maandag werden aangehouden aan de Hansholbeinstraat, worden ook verdacht van een economisch delict.
Dat duo werd opgepakt als onderdeel van de operatie ‘Taskforce’. Na een onderzoek in de woning hebben de politie, het Nationaal Leger en de Beveiligings- en Bijstandsdienst cocaïne, geld, vloeipapier, verpakkingsmateriaal en illegale sigaretten inbeslaggenomen. De spullen zijn, net als de verdachten, overgedragen aan de Narcoticabrigade.
Moengo

ADVERTISEMENT

Benaja W. werd dinsdag aan de Walther Burnsideweg ter hoogte van de Karsistraat in bauxietstad Moengo aangehouden tijdens een operatie van een gemengd team van regio Oost. Daarbij werden drugshaarden aangedaan, waar er regelmatig invallen worden gepleegd. Toen de verdachte de politie zag, haastte hij zich naar een zwarte auto op enkele meters van waar hij stond en gooide hij een tas in het voertuig.
Bij het doorzoeken van de wagen bleken er cocaïnebolletjes in de tas te zijn. Benaja W. werd gearresteerd en overgedragen aan de recherche van regio Oost. Het gemengde team trof bij de Moengo Mall en Jong Tji Fa een aantal scherpe voorwerpen aan, die in beslag zijn genomen.
De cocaïnebolletjes en scherpe voorwerpen die dinsdag door het gemengde team van regio Oost in beslag zijn genomen. [: KPS]