Dochter Dilip Sardjoe: ‘Maakt u zich geen zorgen’

Tekst en beeld Edwien Bodjie
PARAMARIBO — “Uw legacy, Rudisa Group of Companies laat u achter met 1200 tellende man, maar maakt u zich geen zorgen. Met behulp van alle kennis en de tools die u ons hebt aangeleerd zal uw schild ons altijd blijven beschermen”. Woorden van Warsha Sardjoe, zaterdag tijdens de afscheidsdienst van haar vader, Dilip Sardjoe. De ondernemer overleed op 15 januari op 74-jarig leeftijd in Nederland.
Hij heeft een uitvaart met staatseer gehad. De crematie heeft vandaag plaatsgevonden te Weg naar Zee. Bij de afscheidsdienst op zijn woonadres n honderden aanwezigen. Ondermeer familie en personeel van de diverse bedrijven die vallen onder Rudisa Group of Companies, waarvan Sardjoe oprichter en eigenaar is.

“Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, maar hij heeft een legacy achtergelaten en het is belangrijk dat we dit voortzetten”
Marinus Bee
Bekende politici en overheidsfunctionarissen behoorden ook tot de aanwezigen. De Guyanese minister van Juridische zaken Anil Nandlall was vanwege president Irfan Ali aanwezig. Hij noemt Sardjoe een gedurfde man.  “Hij kwam investeren in ons land in een periode waar niemand dat zou durven.” De economische situatie in het land was toen slecht. “Alleen hij kon het toen doen, terwijl het heel erg werd afgeraden in Guyana te investeren.” Tegenwoordig trekken meer investeerder die kant op.
“Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, maar hij heeft een legacy achtergelaten en het is belangrijk dat we dit voortzetten” meent assembleevoorzitter Marinus Bee. Suriname heeft volgens Bee een grote ondernemer en Surinamer verloren. “Het is dus goed dat we voortzetten wat hij heeft opgebouwd, zodat Suriname er beter van wordt.”
Na de afscheidsdienst vertrok een stoet richting Weg naar Zee waar de crematie plaat heeft gevonden.