Directeur AZP: “We hebben wel bloed toegediend, maar het was te laat”

De algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Claudia Marica-Redan, geeft in gesprek met Suriname Go aan dat zij om privacy redenen niet veel kan uitwijden over de vijfjarige Eurelsia Akkrum die in het ziekenhuis overleed. “Het gaat om medische informatie die we niet kunnen delen,” zegt Marica-Redan kort.
Wel geeft ze aan dat er vanuit het ziekenhuis alles is gedaan om het kind te helpen. Er is bloed toegediend en het bloed was op tijd, merkt de directeur op. Vanwege plaatsgebrek in het Diakonessenhuis hebben wij het kindje opgevangen en ze was op de highcare kinderafdeling opgenomen. Ze was aan de monitor met bewaking, laat Marica-Redan weten. Het ziektebeeld is bekend bij de ouders, voegt ze eraan toe.
“Wij betreuren het verlies van hun dochter en willen de familie alle ruimte geven het verlies te verwerken, maar helaas is het er niet zo aan toegegaan,” aldus Marica-Redan.
Vanwege het tekort aan bloed is zij komen te overlijden. Eurelsia kwam met haar moeder, die in het binnenland werkt, naar Paramaribo voor verdere medische hulp. Eurelsia overleed vorige week in het AZP. Zij had sikkelcelziekte en een lage hemoglobinegehalte (Hb).