Demonstranten togen morgen naar vicepresident

De demonstranten gaan morgen naar het regeringsgebouw waar de vergadering van de Raad van Ministers wordt gehouden. Dit werd net bekendgemaakt tijdens het volksprotest voor het gebouw van De Nationale Assemblee. In het regeringsgebouw zetelt het Kabinet van de President.
De demonstranten zijn morgenochtend om 10.00 uur bij het regeringsgebouw om hun misnoegen kenbaar te maken. “Brunswijk owktu e lei”, werd er geroepen.

De betogers hebben een lijst met elf eisen opgesteld die door president Chan Santokhi ingewilligd moet worden. Een van die eisen is dat Santokhi minister Armand Achaibersing van Financiën op non-actief stelt.
De president vraagt dat de demonstranten zich bundelen en een afvaardiging samenstellen met wie hij graag in dialoog gaat. Hij is zelfs voorstander van een nationale dialoog. Polariseren of politieke spelletjes spelen, gaat ons land niet vooruithelpen, zei hij gisteravond in een verklaring.
De leiders van de protestactie gaan voorlopig door met het voeren van actie, totdat hun eisen zijn ingewilligd. Hun reactie volgt na het statement van president Santokhi.

De leiders verenigd in Team Organic geven de regering 48 uur de tijd om onder andere benoemingen van familie en vrienden terug te draaien. Er is forse kritiek op de benoeming van first lady Mellisa Santokhi en de broer van vicepresident Brunswijk, Leo Brunswijk, in meerdere functies.