Demonstranten gaan over tot nachtprotest

Santokhi: ‘Deze maand nog hervatting reshuffling van ministers’
President Chandrikapersad Santokhi maakte gisteren via zijn Facebookpagina bekend, dat de hervatting van de reshuffling van ministers, deze maand zal geschieden. De president maakte tevens bekend, dat hij later op de dag met vicepresident Ronnie Brunswijk hierover een onderhoud zal hebben. Beiden zullen zich dan buigen over de verdere herschikking van ministers, raden van commissarissen en andere hoge functies. Volgens de president was het proces van herschikking reeds begonnen, maar had de vicepresident nog niet alles in kannen en kruiken en vroeg om die reden nog wat ruimte. De reshuffling moet eind van deze maand een feit zijn.
De president zei maandag een handreiking te hebben gedaan om in dialoog te gaan met een afvaardiging van de mensen die protesteren. Maar de leiders van het protest wezen de uitnodiging van de hand en stelden, dat zij pas met de president zullen praten als bepaalde zaken zijn aangepakt, onder andere het terugdraaien van de benoemingen van de First Lady en Leo Brunswijk.
Het staatshoofd benadrukte bereid te zijn samen met de leiders van de Organic Movement, zoals de demonstranten zich noemen, een tijdlijn uit te zetten om brandende kwesties aan te pakken. De president zei dat behalve met de Organic Movement, er ook met verschillende organisaties en politieke partijen gesproken zal worden.
Raoul Hellings, een van de leiders van de Organic Movement, heeft gisteren via zijn Facebookpagina bekendgemaakt, dat uit dringende veiligheidsoverwegingen is besloten de protestmanifestatie van vanmorgen af te lassen. De protestmanifestaties die al drie dagen op rij plaatsvinden, zullen nu overgaan in een nachtprotest. ‘’Wij vragen uw begrip daarvoor. Let wel: Vanmiddag 17.30 uur zijn wij normaal op het plein zijn voor het nachtprotest!‘’, schreef Hellings.
Het ligt in de bedoeling dat de demonstranten vandaag op het Onafhankelijkheidsplein zullen bivakkeren.
De Organic Movement heeft gisteren bij het Kabinet van de Vicepresident geprotesteerd. Vicepresident Ronnie Brunswijk sprak de menigte toe en deed de toezegging de verschillende RvC-functies die zijn broer Leo Brunswijk bekleedt bij staatsbedrijven, binnen 24 uur te zullen terugdraaien.
The post Demonstranten gaan over tot nachtprotest .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname