Demonstranten Coronie: ‘Voorlopig geen rijsttransport naar de stad’

Volgens een groepje demonstranten uit Coronie, dat zich gisteren op het Onafhankelijkheidsplein bevond, zal er vanaf vandaag een andere draai worden gegeven aan de manier van protesteren. Volgens hen zal de Oost-Westverbinding in Coronie worden afgesloten voor het totale verkeer. “Voorlopig zal er geen rijst naar de stad komen en we zullen ervoor zorgen, dat er niet wordt geëxporteerd. Wanneer de president klaar is om met ons te komen praten en de functies van zijn vrouw terug heeft gedraaid, zal het land weer verdienen”, gaf één van de woordvoerders te kennen.
Volgens deze Coronianen is er in de afgelopen twee jaar niets gedaan voor het district. “Zelfs medicatie is een probleem en over werkgelegenheid zullen we het niet hebben. Al onze jongeren moeten noodgedwongen naar de stad verhuizen om daar wat te verdienen, maar met de hoge prijzen in de winkels houden ze niets over om te sturen naar huis”, aldus een betoger. Vorige week werd de weg reeds gebarricadeerd door deze groep.
Echter werd na een belofte gedaan door de vicepresident, Brunswijk, de posities van zijn broer terug te draaien, besloten ze de weg wederom open te stellen.
Ook een groep uit Para beloofde met een strategische aanpak te zullen komen. Volgens hen is de kans groot, dat reizigers het vliegveld niet zullen kunnen bereiken. De groep eist terugdraaiing van het aantal benoemingen van vrienden en familieleden van de regering. Verder moet volgens hen het beleid worden veranderd om de hoge prijzen in de winkels te doen verlagen.
The post Demonstranten Coronie: ‘Voorlopig geen rijsttransport naar de stad’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname