De Arend organiseert Runaldo Pierau basketbaltoernooi

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono
PARAMARIBO — De Arend houdt zondag voor de tweede keer het Runaldo “Maître” Pierau basketbaltoernooi. Het evenement start om half negen ‘s morgens in de Ismay van Wilgensporthal. Er zijn diverse jeugdwedstrijden gepland.
Organisator Andy Hooghart zegt dat diverse verenigingen zijn uitgenodigd voor deelname. “We hopen dat zondag een leuke dag wordt en dat het publiek van de oud toppers mag genieten. Dit evenement organiseren wij uit blijk van dank aan meneer Pireau,” zegt Hooghart.
Pireau wordt op 26 januari 75 jaar. Hij heeft in de tijd alle klassen gecoacht, waaronder de veteranen Faverey boys en Sporthal. Hooghart noemt verder als voorbeeld namen van oud toppers van De Arend waaronder Clifton Bendt, Winston Bosk, Cedric Enting, Micheal Riedewald en Muriel Pireau. “Het wordt sowieso een mooie basketbal dag,” belooft Hooghart.
De twee sluiters van de avond zijn de heren veteranen wedstrijd tussen De Arend en een All Star team en het hoofdklasse team van De Arend tegen semi-kampioen Koi Karper.