Criminaliteit een maatschappelijk probleem

‘Aanpak nodig waarbij desbetreffende autoriteiten betrokken zijn’
In Suriname is er al enige tijd sprake van een toenemende criminaliteit. Niet alleen volwassenen raken hierin verwikkeld, maar ook jeugdigen. Het voormelde is gebleken uit surveillance die de politie in samenwerking met buurtmanagers heeft gevoerd op verschillende scholen en buurten. Rui Wang, lid van de Justitiële parlementaire commissie in De Nationale Assemblee, zegt in gesprek met de krant, dat criminaliteit een maatschappelijk probleem is dat een integrale aanpak behoeft. Om de criminaliteit die er heerst goed aan te pakken, is er volgens Wang een aanpak nodig waarbij alle desbetreffende autoriteiten betrokken zijn.
‘’Aanpak van criminaliteit is niet een probleem van slechts één ministerie. Het beleid dat toegepast wordt is een overlapping van de aanpak van een aantal ministeries. Onderwijs en JusPol vormen wel de basis van het land, maar zijn niet de enige ministeries die het probleem kunnen aanpakken‘’, aldus Wang. De criminaliteit baart Wang enorme zorgen. Vooral als het bekend is, dat jeugdigen scholen met drugs, scherpe- en andere illegale voorwerpen betreden, dan is volgens Wang een dringende aanpak nodig. Wang legt uit, dat de nu heersende criminaliteit, deels het gevolg kan zijn van een maatschappelijk probleem. ‘’We weten nu wat er speelt, dus om het aan te pakken, moeten we nagaan, wat ertoe heeft geleid en hoe het aangepakt kan worden.
We kunnen dit niet zo laten.‘’ De parlementariër is van mening, dat er een speciaal beleid ten aanzien van jongeren gevoerd moet worden. Wang gelooft, dat de criminaliteit kan dalen, als ze goed en gezamenlijk wordt aangepakt. JusPol pleegt volgens Wang wel handelingen om de criminaliteit aan te pakken, echter blijken die niet duurzaam genoeg te zijn. Wang zegt, dat er geen sprake van een tijdelijke aanpak moet zijn, maar één die op lange termijn werkt. ‘’Deze generatie is geen verloren generatie, wij moeten helpen om er uit te komen.‘’ Bij de aanstaande begrotingbehandeling zal er volgens Wang voor gepleit worden, dat er meer financiële middelen vrijgemaakt worden, om de problemen als deze aan te pakken.
door Orsilia Dinge
 
The post Criminaliteit een maatschappelijk probleem .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname