College basketbal: Winst voor Leter, Kensmil verliest

door Terence Oosterwolde
PARAMARIBO — Utah Tech University heeft haar eerste thuiswedstrijd in winst omgezet. De Surinaamse basketballer Dancell Leter droeg zaterdagavond acht punten bij in de 69-63 overwinning op de bezoekende California State University. In Iowa incasseerden Cyarah Kensmil en de University of Arkansas at Monticello hun tweede nederlaag. Upper Iowa University was met 74-59 beter.
In de Burns Arena in Saint George scoorde Leter twee van de zes schoten en één van de twee three-pointers. Hij begon in de basis en speelde 24 minuten. De forward benutte zijn enige vrije worp en had verder drie rebounds, één assist en één blok. Hij maakte drie fouten. Utah Tech University (1-1), die bij de rust met 33-25 voorstond, speelt maandag in de Alaska Airlines Arena in Seattle, Washington de uitwedstrijd tegen de University of Washington (2-0).
Kensmil had zaterdag een mindere tweede wedstrijd, nadat ze vrijdag in de openingspartij topscorer was geworden. Ze kwam 24 uur later tot twee punten in negentien minuten. De forward scoorde slechts één van de acht schoten en had verder twee rebounds. Kensmil, die met vijf fouten eindigde, had één turnover.
In de tweede wedstrijd in het Upper Iowa Tournament in Dorman Memorial Gym in Fayette koos UAM-coach David Midlick voor een haast compleet nieuwe starting five. Laia Balcells was de enige die haar basisplaats behield. The Blossoms spelen dinsdag hun eerste thuiswedstrijd. In de Steelman Fieldhouse in Monticello is UAM (0-2) gastvrouw van Delta State University (1-1).
Cyarah Kensmil (staand, derde vanuit links) en haar teamgenoten verloren beide wedstrijden in Iowa. [: UAMwbkb]