Col gaat optrekken met Organic Movement

PARAMARIBO —  De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren  (COL) gaat nu fysiek met haar lidbonden meeprotesteren met Organic Movement. Dit heeft de organisatie meegedeeld in een brief aan president Santokhi.
In een bijzondere algemene ledenvergadering vrijdag hebben de lidbonden een standpunt ingenomen naar aanleiding van de schriftelijke reactie van de president op het beroep tijdige aanvaardbare voorzieningen.
Zoals u zelf kennelijk kan bevroeden hebben de lidbonden de brief faliekant verworpen en het bestuur opgedragen tot het voeren van vakbondsacties om de eisen vervat in onze brief van 19 juli 2022 en de u eerder aangeboden COL-motie van 21 november 2020 te realiseren, staat in de reactie aan de president.
De COL doet een beroep op de president de SOR-verzekering en overlijdensverzekering toe te kennen aan de landsdienaren en gepensioneerden uitgaande van het advies van de minister van Openbare Werken. Om de eisen ingewilligd te krijgen gaat de COL nu samen actie voeren met de Organic Movement . Deze actiegroep is deze week gestart met het prostesteren tegen het regeringsbeleid.