CBB wordt gedigitaliseerd

De directeur van het Centraal Bureau voor Burgenzaken, (CBB) Anastacia Kanapé-Pokie, heeft gisteren in het radioprogramma ABC aktueel, verteld dat het werk bij CBB verder wordt gedigitaliseerd, en volgens haar is het ook belangrijk dat begonnen wordt met het valideren van de data van CBB.
Kanapé verklaarde, dat ze gisteren twee projecten heeft gestart op CBB. Kanapé zei dat het zo is, dat CBB een nieuwe applicatie heeft ontwikkeld, voor de afdeling aanvulling en verbetering. Kanapé verklaarde dat als het aankomt op de documenten die foutief zijn, de correctie manueel geschieden, maar met de wijzing van de wet, heeft CBB een nieuwe applicatie ontwikkeld. Kanapé verduidelijkte, dat met deze applicatie de verbeteringen dan digitaal zullen geschieden, en dat zaken veel sneller zullen gaan.
“Vroeger was het zo, dat we op jaarbasis vierentwintighonderd gevallen konden verwerken, maar met de wijziging van de wet, hebben we binnen vier maanden tijd meer dan dat aantal kunnen doen”, aldus Kanapé.
Kanapé zei, dat de minister ook heeft geparticipeerd bij het startsein van het validatie project. “Het validatie project houdt in, dat wij het centraal bestand van CBB gaan valideren, controleren en matchen met de registers van de burgerlijke stand, en daarnaast gaan we ook ervoor zorgen dat ontbrekende en belangrijke informatie, ook digitaal opgenomen wordt in het systeem”, zei  Kanapé.
De minister van CBB, Bronto Somohardjo, heeft persoonlijk een bezoek gebracht aan alle vijfentwintig afdelingen van CBB.
“ Hij heeft naar alle knelpunten geluisterd, en ik weet zeker dat hij aan deze knelpunten zal werken”, aldus Kanapé.
The post CBB wordt gedigitaliseerd .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname