Brunswijk vraagt waarom de first lady moet terugtreden

Vicepresident Ronnie Brunswijk vraagt zich af waarom first lady Mellisa Santokhi moet terugtreden als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) bij Staatsolie. Brunswijk vindt het een zeer onredelijke eis omdat de first lady volgens hem maar één functie bekleedt en “that’s it”, zei hij vandaag voor aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers aan journalisten.
Hij deelde mee dat zijn broer Leo Brunswijk vandaag wordt weggehaald uit de RvC bij Staatsolie EBS en SLM. Dit was een van de eisen van Organic Movement. Vorige week zegde de vicepresident tijdens de protestacties onder leiding van Organic, dat hij de functies bij zijn broer Leo Brunswijk zou weghalen.
Brunswijk zei vandaag aan journalisten dat hij wil weten wie de leiding heeft bij de protestacties. Hij riep Organic op om te praten over hun eisen. “Kom aan tafel om over de eisen te praten. Dan gaan we praten en dan kunnen we de problemen oplossen”. Een van de eisen is vandaag al ingewilligd, namelijk zijn broer Leo weghalen uit de functie, zegt Brunswijk.