Brunswijk: “Sardjoe was veelzijdig en een grootdenker”

“U bent ons voorgegaan, maar de wijze lessen zullen blijven voortleven.” Woorden van vicepresident Ronnie Brunswijk, vrijdag, tijdens de uitvaart van de alom bekende zakenman Dilip Sardjoe die met staatseer is gecremeerd. Sardjoe is te midden van familie en vrienden uit diverse lagen van de gemeenschap gecremeerd. De grote afwezige was president Chan Santokhi.
De vicepresident bedankte Sardjoe voor de wijze lessen, die zonder meer een bijdrage hebben geleverd aan zijn politieke carrière. Brunswijk liet weten dat hij per maand tenminste een keer op bezoek was bij Sardjoe. Tijdens dit soort momenten heeft hij veel geleerd van de veelzijdige ondernemer, die ook politieke inzichten had.
Hij gaf aan dat de wijze lessen van Sardjoe verankerd zullen blijven in zijn leven. “De vele politieke sessies zal ik zeker missen.” Als voorzitter van de ABOP is hij Sardjoe bijzonder dankbaar voor de vriendschap en de politieke lessen.
Sardjoe was volgens Brunswijk iemand die grensoverschrijdend dacht en altijd de ontwikkeling van zijn land vooropstelde. Hij zat niet in de regering, maar heeft vaker adviezen gegeven die in belang waren van het land, hield Brunswijk zijn gehoor voor. Hij noemt Dilip de Ironman die ons voor is gegaan.
Brunswijk zei te geloven dat de ontmoeting tussen hem en Sardjoe niet zomaar is geweest. Dilip: “God heeft je lichaam weggenomen, maar niet de wijze lessen die je mij hebt meegegeven. U was een man met grote ideeën, grote ambities en een zakelijk inzicht. Een man met visie, een groot denker. Ik ben u dankbaar dat ik u als vriend heb gehad. Waka bun wan dei ef Gado wani un sa miti baka.”
Hij bedankte ook de familie voor het willen delen van Dilip met Suriname. Sardjoe is op 15 januari op 73-jarige leeftijd in Nederland overleden.