Brunswijk: “Reshuffeling wordt aangehouden”

Vicepresident Ronnie Brunswijk zei vandaag voor aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers dat het reshuffelen van ministers voorlopig van de baan is. Het moet volgens Brunswijk niet lijken dat omdat de gemeenschap in actie is, er gereshuffled gaat worden. Reshuffelen is van de baan. Wanneer alles rustig is, gaan we kijken hoe, wanneer, wat en hoe, aldus de vicepresident tegenover journalisten.
Brunswijk zegt dat geen enkele bond de regering onder druk kan zetten om minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie uit zijn functie te halen. “Niemand gaat deze regering onder druk zetten”, zegt Brunswijk.
Hij daagt de Surinaamse Politiebond (SPB) uit om de minister te komen weghalen. De politiebond moet precies weten wat haar rechten zijn. “Wanneer je misbruik wil maken van je positie als bondsvoorzitter, dan vind je me niet”. De vicepresident zegt dat hij zulke dingen niet accepteert.
Gisteren gaf de voorzitter van de SPB, Mielando Atompai, aan dat de algemene ledenvergadering (ALV) heeft bepaald dat zij het vertrouwen in minister Amoksi opzegt. Indien uiterlijk donderdag vóór de ALV de minister niet is ontheven, zal de politiebond in staking gaan.
Brunswijk zegt dat geen enkele minister onder druk van de bond weggaat. De president bepaalt of een minister weggaat.