Brunswijk: ‘Ik ga niet eerst uitvoeren en daarna aan tafel’

Vicepresident Ronnie Brunswijk is gisteren tijdens de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers (RvM), ingegaan op de recente politieke ontwikkelingen en betrekking hebbende op de demonstraties.
Brunswijk vindt het een onredelijke eis, dat First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry, terug moet treden als lid van de RvC bij Staatsolie. “ De First Lady bekleedt maar één functie. Ik ken geen andere positie van de First Lady waardoor ze terug moet treden”, aldus Brunswijk. Vervolgens stelde Brunswijk, dat zijn broer Leo, geen functie meer bekleedt in de RvC bij Staatsolie, EBS en SWM. Dit was een van de eisen van de Organic Movement. De vicepresident benadrukte, dat het reshufflen van ministers voorlopig aangehouden zal worden. Volgens Brunswijk moet het niet erop lijken, omdat de mensen in actie zijn, dat er gereshuffled dient te worden. ”Wanneer alles rustig is, gaan we kijken hoe, wat, waar en wanneer”, aldus Brunswijk.
Hij stelde te weten, wie de leiding heeft over de protestactie. Dit om rond de tafel te gaan en te praten over de eisen. “Als eis nummer één uitvoerbaar is, zullen we die uitvoeren en als eis nummer twee niet uitvoerbaar is, gaan we daar niets aan doen. Dus we willen punten realiseren, maar we kunnen het niet zo doen. Laten we praten, dan kunnen we die problemen oplossen. Ik ga niet eerst uitvoeren en daarna aan tafel plaatsnemen, we moeten eerst aan tafel, dan gaan we het gezamenlijk oplossen.”
The post Brunswijk: ‘Ik ga niet eerst uitvoeren en daarna aan tafel’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname