Brunswijk belooft ook harde aanpak tegen prijsopdrijving

Vicepresident Ronnie Brunswijk, beloofde gisteren tijdens een partijvergadering te Sunny Point, dat er ook harde maatregelen genomen zullen worden tegen handelaren en winkeliers.
Volgens hem moeten de prijzen koste wat het kost omlaag. Brunswijk is van mening dat een hoge koers en hoge winkelprijzen, hete hangijzers zijn in het land. Volgens hem verdienen burgers veel te weinig om zulke hoge prijzen te kunnen betalen.  ‘’Mi sabi tak’ we dede nanga den prijs ini den winkri. De regering heeft u niet in de steek gelaten‘’, aldus Brunswijk.
Eerder maakte de vicepresident opmerkingen over het dalen van de koers. Volgens hem, zullen deze ingaande vandaag dalen. Brunswijk ging er dieper op in door te stellen, dat indien nodig, hij persoonlijk naar de cambio’s zal stappen om de koersen te laten dalen. Hij zei dat indien het nodig is, hij de cambio’s zelf zal binnenstappen om zo de bedragen te doeb wijzigen op de borden. Volgens de vicepresident zal niet meer getolereerd worden, dat de gemeenschap wordt uitgeknepen. Brunswijk zei dat dat niet is beloofd tijdens de afgelopen verkiezingscampagne.  Volgens de vicepresident zullen de maatregelen tegen personen die bewust doen aan koersopdrijving, niet uitblijven. Ook werd uitgehaald naar de governor van de Centrale bank van Suriname (CBvS). Brunswijk benadrukte ook, dat er maatregelen tegen de laatstgenoemde getroffen zullen worden als de koers niet een dalende trend vertoont ingaande dinsdag 20 september. President Chandrikapersad Santokhi, heeft beloofd dollars ter beschikking te stellen aan handelaren.
The post Brunswijk belooft ook harde aanpak tegen prijsopdrijving .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname