Breaking: Wederom baby overleden in AZP

Er is weer een baby overleden in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) vanwege gebrek aan neonatale zorg. Gisterochtend is een moeder bevallen op de SEH van het AZP. De baby is ter wereld gebracht, maar vanwege de code zwart situatie wat de neonatale zorg betreft moest dat kind gelaten worden bij de moeder en is de baby gestorven, gaf een kinderarts aan.
De kinderarts zegt dat ze de baby vanwege de situatie niet konden helpen. De kinderarts die vanwege rancuneuze handelingen anoniem wenst te blijven, vindt het heel triest dat er geen adequate oplossing kan komen.
“Er was vandaag een meeting tussen de Raad van Commissarissen, directie en het ministerie van Volksgezondheid. Wat is uit de bus gekomen. Hoe ver zijn ze met het terughalen van buitenlandse artsen?” vraagt de arts zich af.
Er moet op korte termijn een oplossing komen om erger te voorkomen. De kans is groot dat indien de situatie zo door blijft gaan er veel meer baby’s dood zullen gaan.
Kinderartsen in het AZP hebben eerder alarm geslagen. Baby’s gaan dood vanwege gebrek aan neonatale zorg en personeel om de zorg te bemannen. Deze baby’s worden dan bij de moeder gelegd om te sterven. De NICU-zorg in het AZP, die een landelijke functie heeft, is door de ontstane situatie momenteel in code zwart terechtgekomen.