Brazilië: 5 gevallen van BQ.1, uitloper van Omicrom-variant geregistreerd

Brazilië registreerde in de afgelopen 24 uur 4 sterfgevallen ten gevolge van Covid. Daarnaast werden er 994 nieuwe besmettingsgevallen geregistreerd. Sinds het  begin van de Covid-19 pandemie zijn er in Brazilië 688.658 mensen overleden aan het coronavirus. De overdrachtssnelheid van Covid-19 is in Brazilië deze maand opnieuw gestegen en is de hoogste sinds juli 2022. Het aantal gevallen geeft de mogelijkheid aan van een nieuwe golf van Covid wereldwijd.
De toename van het aantal gevallen van de ziekte, wordt veroorzaakt door de opkomst van een nieuwe subvariant, die BQ.1 wordt genoemd. Dit is een uitloper van de Omicron-variant, die tussen eind 2021 en begin 2022 voor een golf van besmettingsgevallen in Brazilië zorgde. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houdt toezicht op de nieuwe subvariant, die al in ongeveer 70 landen vastgesteld is. In Brazilië registreerden al minstens vijf staten gevallen van BQ.1.
Marcelo Queiroga, minister van Volksgezondheid verklaarde de afgelopen week dat ongeveer 69 miljoen Brazilianen zich niet hebben laten vaccineren met het derde Covid-vaccin.
Wetenschappers weten nog steeds niet, of deze versie van het virus ernstiger of overdraagbaarder is, maar voorlopige studies wijzen wel op een groter risico om te ontsnappen aan de bescherming die vaccins bieden, dus het is essentieel om de derde prik te halen.
The post Brazilië: 5 gevallen van BQ.1, uitloper van Omicrom-variant geregistreerd .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname