Bouva: “Optreden president ongelofelijk en schandelijk”

Het is voor assembleelid Melvin Bouva (NDP) ongelofelijk en schandelijk, dat naar zijn mening een zichtbaar verwarde president de politie publiekelijk aanspoort om hem als volksvertegenwoordiger op te roepen over de onthulling in De Nationale Assemblee (DNA) en vragen die hij gesteld heeft over de miljoenen fraude op het ministerie van Financiën en Planning. Bouva reageerde op het optreden van president Chan Santokhi, gisteren, bij Radio ABC en LIM FM.
In gesprek met Suriname Go geeft Bouva aan, dat hij zelfs ervan is beschuldigd dat hij mogelijk onderdeel is van een scenario. Hij noemt het ‘kabaal’. Ook de bronnen van deze informatie bleven niet bespaard.
“Eigenlijk grappig, maar het is een ernstige intimidatie van ons werk. Na journalisten en kritische burgers lijken nu dus kritische DNA-leden aan de beurt vanuit de tongen van de zogenaamde democraten,” gaf het assembleelid verder aan.
“Een kat in het nauw gedreven maakt dus werkelijk rare sprongen. Over die boeven om hem heen zal ik het nu niet hebben,” gooit Bouva terug op de reactie van de president. Hij roept de president op om met het vingerwijzen te stoppen.
“Maar stop alstublieft met vingerwijzen meneer de president en take responsibility als een echte leider. Neem je verantwoordelijkheid, laat een eerlijk onafhankelijk onderzoek komen en bevrijdt ons van deze miljoenenschade en schande,” zegt de politicus.
Jerrel Harderwijk