‘Bordo’ gezocht voor ernstige misdrijven

door Ivan Cairo
PARAMARIBO — Politicus, Facebook-persoonlijkheid en directeur van het Nationaal Indoor Stadion, Martinus ‘Bordo’ Joel wordt door de politie gezocht in verband met ernstige strafbare feiten die hij zou hebben gepleegd. Uit een interne opsporing van het Korps Politie Suriname blijkt dat Bordo verdacht wordt van onder andere moord, doodslag, deelneming aan een criminele organisatie, drugshandel en witwassen. De opsporing komt op verzoek van de Cold Case Unit van de politie die onopgeloste zaken onderzoekt.
Een bron die op de hoogte is van het onderzoek zegt aan dat de strafbare feiten verband houden met de ontdekking van een drugsvliegtuig in het binnenland ongeveer een jaar geleden. Het onderzoek destijds had niets tastbaars opgeleverd waarna het dossier enige tijd later werd overgedragen aan de Cold Case Unit.

“Behalve bij de woning van Martinus waar speciale eenheden in de nacht van donderdag op vrijdag een inval hebben gedaan zijn er ook te Moengo invallen gepleegd”

Al enkele dagen circuleerden geluiden onder journalisten dat er een onderzoek werd gedaan naar de betrokkenheid van de NIS-directeur bij een drugszaak en dat hij is ondergedoken. Hij zou vermoedelijk zijn getipt en ondergronds zijn gegaan.
Behalve bij de woning van Martinus waar speciale eenheden in de nacht van donderdag op vrijdag een inval hebben gedaan zijn er ook te Moengo invallen gepleegd, zegt de bron bij Justitie tegen de krant. Intussen zijn er reeds aanhoudingen verricht en mogelijk bewijsmateriaal in beslag genomen. Behalve de 40-jarige politicus wordt ook de 35-jarige Clifton ‘Keppie’ Jongaman in verband met deze zaak opgespoord. Hij wordt van dezelfde strafbare feiten als Bordo verdacht.