Blikvoeding voor baby’s onder 1 jaar online nog mogelijk

25 Jan, 02:54

Het is nog steeds mogelijk om online te registreren om in aanmerking te komen voor babyvoeding. Dit is een tegemoetkoming voor ouders van baby’s die jonger zijn dan 1 jaar, zegt het ministerie van Volksgezondheid. Het is gebleken dat ouders geen babyvoeding hebben ontvangen of niet in aanmerking zijn gekomen na registratie. Het ministerie wenst te benadrukken dat er een procedure is om in aanmerking te komen voor de babyvoeding.

Na registratie begint het proces van controle en voorwaarden om na te gaan of iemand in aanmerking komt voor de babyvoeding. De babyvoeding wordt besteld en geleverd bij de desbetreffende RGD poli waar de administratie wordt gedaan voor het ophalen. Dit alles gebeurt niet binnen 1 dag. Het kan soms wel 1 tot 2 maanden duren voordat de babyvoeding beschikbaar is. De RGD poli’s zorgen voor de distributie.

Indien de registratie gedaan is waarbij de baby 8 of 9 maanden oud is en de babyvoeding pas beschikbaar is wanneer 1 j reeds 1 jaar oud is dan komt de persoon automatisch niet meer in aanmerking voor de babyvoeding. Het is voor baby’s onder 1 jaar.

Het ministerie adviseert om zo vroeg als mogelijk de registratie te doen om teleurstelling te voorkomen. De registratie kan gedaan worden op www.gov.sr

Advertenties

Wednesday 25 January
Tuesday 24 January
Monday 23 January
Sunday 22 January