Binnenkort verhoogde politiesurveillance, veiligheidsmaatregelen worden opgevoerd

In ons land is sprake van een toename van de criminaliteit. De regering erkent het probleem en heeft besloten om spoedig de veiligheidsmaatregelen op te voeren. Het Kabinet van de President heeft gisteren via een verklaring laten weten, dat er spoedig opgetreden zal worden. Het staatshoofd benadrukte, dat de stijgende en verruwende criminaliteit hem grote zorgen baart. Daarom is besloten dat de politiesurveillances opgevoerd worden.
President Chandrikapersad Santokhi, de minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi, en leidinggevenden van de verschillende veiligheidsdiensten en veiligheidsadviseurs van het kabinet, hebben besloten, dat het Korps Politie Suriname (KPS) met ondersteuning van het Nationaal Leger (NL), wegcontroles zal houden. Er zullen ook roadblocks opgezet worden. De politie zal samen met de militairen, zichtbaarder zijn in de samenleving.
De maatregelen maken deel uit van het criminaliteitsbeheersingsplan van het KPS. Ook veiligheidsbedrijven en buurtwachten zullen betrokken worden om het veiligheidsgevoel bij de burgers terug te brengen. De autoriteiten hebben ook van gedachten gewisseld over de grensoverschrijdende criminaliteit.
De verschillende bilaterale samenwerkingen zullen worden geïntensiveerd om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan.
In het kader van het beheersen van de criminaliteit, zal ook de communicatie vanuit het KPS naar de samenleving toe, opgevoerd worden. Om het tekort aan manschappen bij het KPS op te vangen, heeft de president concrete voorstellen gedaan, waaronder het inzetten van reservepolitie en het trainen en opleiden van inactieve ambtenaren tot reservepolitie.
The post Binnenkort verhoogde politiesurveillance, veiligheidsmaatregelen worden opgevoerd .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname