Biekman schrijft Khargi brief over terugroepen ambassaderaad

Dr. Barryl Biekman heeft de Surinaamse ambassadeur in Nederland  Rajindre Khargi, namens “ Suriname Diaspora Gemeenschap met een Missie”, in een schrijven duidelijk gemaakt het niet eens te zijn met de mutatie van de ambassaderaad aldaar.Biekman schrijft in de brief dat er vanaf heden geen diplomatieke vertegenwoordiging meer van Afrikaans Surinaamse afkomst meer is. In ABC Aktueel licht ze haar brief toe.
Biekman zegt dat ze van de bewuste ambassaderaad begrepen had dat hij per direct moest vertrekken en dat zijn vliegreis naar Suriname reeds georganiseerd was. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (Bibis) om een reactie gevraagd zegt dat het departement niet werkt met partijpolitieke of etnische afkomst. De bewindsman zegt verder dat personeel wordt ingezet op basis van kwaliteit.
De terugroeping van betrokkene heeft niets van doen met zijn achtergrond. Ramdin zegt dat er voor diplomaten een bepaalde cyclus is van 3 tot 4 jaar. De bewuste diplomaat zit er al 8jaar, aldus de minister. De oud- diplomaat Rose An Franklin zegt dat  diplomaten niet te lang op een post blijven om vervreemding te voorkomen. Ze is het in deze eens met de minister.{mp3}biekman23jan23{/mp3}