Bezoek Somohardjo stopt actie CBB-personeel

Met het bezoek van Bronto Somohardjo minister van Binnenlandse Zaken, werd gisteren een stop gezet achter de geplande actie van de bond bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken. De leden van de bond gaven tijdens een dinsdag gehouden algemene ledenvergadering aan, niet tevreden te zijn over de manier waarop zij worden behandeld door de bewindsman. Zij gaven aan, meerdere malen brieven te hebben gericht aan de minister inzake een ontvangst van de bond, echter heeft hij nooit daarop gereageerd. De bond vindt dat het personeel met een knelpunten zit die aangekaart dienen te worden.
Volgens Somohardjo heeft de bond interne problemen en moet hij die eerst oplossen, alvorens met hem aan tafel te komen zitten. Hij zegt dat de bond twee voorzitters heeft en dat het daarom voor hem onmogelijk is, met zo een bond om de tafel te gaan. De bewindsman zegt dat hij op grond van de ontstane onrust heeft besloten, persoonlijk een bezoek te brengen aan het personeel om zelf de noden aan te horen. De minister benadrukte, dat het werk niet is gestopt en dat het personeel nog altijd gemotiveerd het werk doet.
Somohardjo onderstreepte wel, dat hij geen voorstander is van straffen van mensen die naderhand toch door de bond meegesleept worden om actie te voeren. Maar hij benadrukte wel, dat deze mensen door de bond uitbetaald zullen moeten worden. “Het is de bond zijn plicht om mensen te betalen als ze meedoen aan een actie”, aldus Somohardjo.
The post Bezoek Somohardjo stopt actie CBB-personeel .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname