Beroving met dodelijke afloop te Langatabiki tijdens verhoogde surveillance KPS

Ondanks de politie haar surveillance in het Langatabikigebied heeft verhoogd heeft er woensdag een beroving plaatsgevonden, waarbij iemand is overleden. De verhoogde politiesurveillance heeft te maken met de vele berovingen in deze omgeving. “We hebben ons georiënteerd in het gebied waar de berovingen plaatsvinden en ons daarna teruggetrokken. Wij probeerden daarna de schuilplaats van de verdachten in beeld te brengen,” zegt politiecommissaris Bryan Isaacs.
Aan de opsporing van de verdachten die de berovingen plegen op Langatabiki wordt er gewerkt. Het KPS streeft ernaar om een multifunctioneel politiecentrum in het gebied op te zetten. Dit zal samen met het ministerie van Justitie en Politie gebeuren. De mogelijkheden worden nu al bekeken. De bedoeling is om het veiligheidsgevoel te helpen terugbrengen, geeft Isaacs aan.
Rovers hebben te Snesikondre een winkelier van Chinese afkomst doodgeschoten. Een ander slachtoffer is ook gewond geraakt door de kogel. Volgens informatie is deze persoon vervoerd naar Frans-Guyana voor medische hulp.
Een groep criminelen is naar de winkelzaak gegaan om vermoedelijk een beroving te plegen. Er moet een schotenwisseling hebben plaatsgevonden, waarbij de winkelier ter plekke het leven heeft gelaten. Diverse politie-eenheden zijn in het gebied bezig met het onderzoek.