BEP geeft eerbetoon aan bewoners Boven-Surinamegebied

door Samuel  Wens
BOVEN SURINAME — Een delegatie van de politieke organisatie Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) onder leiding van partijvoorzitter Ronny Asabina vertoeft momenteel in het Boven-Surinamegebied in verband met haar ‘Gaan Taangi Trip’. Het doel van de trip is om de bewoners van dertien dorpen, vanaf Guyaba tot en met Tu Maripa, eerbetoon te bewijzen. Dit voor het stemmen op de BEP bij de stembusgang van 2020.

De stemmen n niet genoeg voor een zetel, maar de partij is de bewoners toch dankbaar. “Gisteravond heeft in Guyaba een drukbezochte vergadering plaatsgevonden in de recreatiezaal van het dorp. De bewoners zeggen ingenomen te zijn met onze bijdrage en werkwijze in de Nationale Assemblee. Ook zijn veel problemen aan ons voorgelegd, waaronder de torenhoge prijzen in het gebied. Een ander vraagstuk is de NVB boten, tussen Atjoni en de diverse dorpen, die niet varen”, laat de partijvoorzitter optekenen.

ADVERTISEMENT

De BEP-delegatie gaat vandaag stroomopwaarts en zal de dorpen Gran Tatai en Bindi Kwai bezoeken. Later op de avond zal te Pikin Slee een krutu belegd worden. Zondag reist de delegatie naar de negen andere dorpen. “We hopen binnen een week de tour af te ronden. De partij heeft ervoor gekozen om in contact blijven met de mensen”, benadrukt Asabina.