Belfort: “Het volk is eigenlijk misleid”

ABOP-parlementariër Edward Belfort is van mening dat het volk eigenlijk is misleid door deze regering. Nog enkele dagen, dan is het precies twee jaar geleden dat het volk naar de stembus is gegaan. Het volk is niet zomaar gegaan, maar naar aanleiding van beloftes, omdat het niet goed ging.
“Het vertrekpunt was SRD 6 zoveel voor een liter gasoline, SRD 7 zoveel voor de US-dollarkoers en een kilo kip kostte SRD 30. En het ging niet goed. Alles zou anders gaan. Gi’m yu sten m’ o set’ en. Met die beloftes is het volk gaan stemmen. Ampertjes anderhalf jaar later zien wij dat het volk eigenlijk is misleid en wel zodanig dat een liter brandstof boven SRD 20 is gekomen, een US-dollar boven SRD 20 en een kilo kip boven SRD 100,” stelde Belfort.
Dit alles terwijl de lonen en salarissen van de werkende klasse nagenoeg hetzelfde zijn gebleven. De armoede is volgens Belfort overal zichtbaar, voelbaar en meetbaar. Hij gaf aan dat de regering nu aan het volk biedt wat eerder werd afgekeurd.
“Een pakketje hier en een pakketje daar. Ik weet hoeveel energie erin gestopt is om Suriname op spoor te zetten dat het anders kon. We kennen de ‘meet the people’ elke middag om te vragen naar de stemmen van de mensen. De brandstofprijs zou omlaag worden gebracht, de koers zou omlaag gebracht worden, diasporakapitaal was beloofd,” zei hij.
Verder was ook beloofd dat de regering niet naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zou stappen. “Vlak hier op het Onafhankelijkheidsplein was er een grote protestactie van ‘weg met IMF’, omdat a volk o dede. Wat deed de toenmalige president. Hij ging, maar toen hij de maatregelen zag, heeft hij de deal gecanceld. Wat nu gebeurt, is dat we het IMF binnenshuis halen. Los van al die verhogingen komen erbij kijken de maatregelen van het IMF op het volk dat al verarmd is,” sprak Belfort.
De parlementariër gaf aan dat niets gerealiseerd zal worden en vroeg zich af wat de DNA-leden in het parlement zitten goed te keuren. “Het doet mij pijn, omdat Suriname anders behoeft. We hebben gestreden, energie erin gestopt, maar het rendement is 0.0. Wat is beter geworden? Men kan geen antwoord daarop geven, omdat de realiteit daar is,” stelde Belfort.
Hij haalde aan dat het parlement en de regering mandaat hebben gekregen om te werken voor het volk. Het is volgens hem niet nodig om steeds in de achteruitkijkspiegel te kijken. Belfort is van mening dat als de zaken die beloofd waren niet gerealiseerd kunnen worden het mandaat terug moet worden gegeven aan het volk.
Volgens Belfort moet men ook ophouden om steeds te verwijzen naar de vorige regering. Dit, omdat het volk weet wat de vorige regering heeft gedaan en daarom aan een andere regering het mandaat heeft gegeven.