BBGO-voorzitter Wouden is niet meer

De voorzitter van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO), Renate Wouden-Bhugwandass, heeft vanmorgen het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. “Wouden was enige tijd ziek, maar vorige week nog heb ik haar gesproken en ze klonk flink en sterkte aan”, laat een diepbedroefde August Boldewijn in een eerste reactie weten aan Suriname Go.
“Ik heb de familie op dit moment nog niet gesproken, maar het nieuws is hard overgekomen”, aldus Boldewijn. Hij zegt dat de band tussen hem en Wouden lang geleden is begonnen. Hij zat in de adviescommissie van de BBGO, waar hij nauw samen heeft gewerkt met Wouden.
Een van haar sterkte kanten is haar opstelling en de manier hoe ze opkwam voor de groep gepensioneerden. Haar nalatenschap is ook het nieuwe gebouw van de BBGO. Boldewijn is van mening dat dit gebouw een van de mooiste gebouwen is in de Burenstraat, maar ook in hartje Paramaribo. Zij zal erg gemist worden, laat Boldewijn optekenen.
Wouden is vanaf 2014 voorzitter van de BBGO en heeft goed werk verricht, aldus Boldewijn. In 2021 is de award voor de mensenrechten op 10 december aan haar uitgereikt door een EU-delegatie voor haar strijd voor de rechten van seniorenburgers.
Wouden is 72 jaar oud geworden.