AWJ lanceert arbeidsmarktbeleid voor middellange termijn

Bij het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), is de behoefte aan een arbeidsmarktbeleid voor de middellange termijn ontstaan naar aanleiding van opgevangen signalen over uitdagingen, trends, verwachtingen en ontwikkelingen op de Surinaamse arbeidsmarkt. In het kader van het tweede Decent Work Country Programme voor Suriname (DWCP SU-2) is het ministerie van AWJ zover om officieel het geherformuleerde arbeidsmarktbeleid voor de periode 2022 – 2025 te lanceren. De launch hiervan vond gisteren in de Banquet Hall van Hotel Torarica plaats. Gezien dit project opgenomen is in het DWCP SU-2 programma, heeft de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) technische assistentie verleend aan het tot stand komen van het document:
‘Vaststelling van een middellange termijn Arbeidsmarktbeleid 2022-2025’.
Dit project werd gisteren gepresenteerd aan AWJ-minister Steven Mac Andrew, directie en staf van het ministerie en overige stakeholders.
Het geherformuleerde arbeidsmarktbeleid is gebaseerd op het ‘Decent Work Concept’, dat onderdeel is van de Sustainable Development Goals 2030. Gisteren is eveneens ook de herziene Engelstalige beschrijving van de taken, verantwoordelijkheden, rollen en bevoegdheden van het ministerie en zijn werkarmen, autoriteiten en instituten gepresenteerd. In de publicatie worden ook de in Suriname van toepassing zijnde ILO-verdragen en arbeidswetten beschreven.
The post AWJ lanceert arbeidsmarktbeleid voor middellange termijn .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname