Audities open voor short film ‘Super Hero’

door Tascha Aveloo
PARAMARIBO — “Zonder te veel weg te geven, wil ik vertellen dat de film gaat over vier personen, die meedoen aan een super belangrijke sportcompetitie, een sprintwedstrijd met verschillende laps. En kostte wat het kost gaan ze voor de grote prijs. En het gaat er heftig aan toe”, vertelt filmmaker en acteur Sergio Hira. Door zijn bedrijf Brand Videoproductions zal de film gemaakt worden.
Hira is bekend van theaterstukken zoals Sick Society, David anga Bathesba en anderen. Hij studeerde media en entertainment management in Nederland. Voor de film kunnen mensen tussen de 30 en 45 jaar die fit zijn en stunts kunnen uitvoeren audities doen. “Geen super geweldige dingen, maar wel de basics als leren vallen, een radslag en een koprol kunnen maken. Je moet dus een flinke dosis lenigheid hebben en je moet kunnen tegen een stootje”, legt Hira uit.
Wie geïnteresseerd is mag twee filmpjes van elk 1 minuut maken met de mobiel. “De eerste waarin we kunnen zien hoe lening en krachtig je bent. Het is dus ideaal als je danser of sporter bent geweest. En in de tweede film willen we zien hoe je gezicht is met expressie van vreugde, vrees, durf, doorzettingsvermogen.” Volgens Hira is eerder acteerwerk geen must, maar wel een plus. Op de fb pagina van Hira is meer informatie te vinden. “Als je voor het geld komt..is dit niet voor jou. Maar heb je passie voor filmmaken en wil je iets aparts maken dan mag je zeker auditie doen.”