‘Armoede niet los zien van criminaliteit’

De mediahuizen melden elke dag berovingen, woninginbraken en andere vormen van criminaliteit, waardoor steeds meer mensen in ons land zich niet meer veilig voelen. De criminaliteit neemt ergere vormen aan, en velen vragen zich af wat de regering hieraan doet, wat er gaat gebeuren, hoe kunnen we de criminaliteit enigszins terugdringen, en in een rustiger vaarwater brengen. NDP-fractieleider Patrick Kensenhuis, ziet graag dat de regering het criminaliteitsvraagstuk serieuzer gaat zien. “Ik word elke dag hiermee geconfronteerd. We zullen hierover goed moeten praten in De Nationale Assemblee, omdat we niet met lede ogen kunnen blijven toekijken, hoe mensen worden beroofd en vermoord. De criminaliteit is op dit moment echt een zorgpunt”, aldus Kensenhuis. Hij zei ook dat de regering ook aandacht moet schenken aan het armoedevraagstuk in het land. Volgens hem, heeft de criminaliteit zeker betrekking op de stijgende armoede.
Dit omdat de prijzen aan het toenemen zijn en mensen niet kunnen uitkomen om hun eerste levensbehoeften aan te schaffen.
“De armoede moeten we niet los zien van de criminaliteit, die vandaag talk of the town is. We moeten in feite kijken, hoe we de criminaliteit aan de banden kunnen leggen. Hoe kunnen we ervoor zorgen, dat mensen het toch een beetje leefbaar hebben in het land, want het lijkt erop het gewoon onleefbaar is geworden voor velen, waardoor zich een aantal afwijkende gedragingen aan het manifesteren is”, aldus Kensenhuis.
“De president heeft gezegd er is licht in de tunnel, maar dat licht wordt nog niet gezien. Mensen worden ongeduldig.
Wat we verwachten, is dat de regering oor heeft voor de dingen die in het land gebeuren, want zo kan het niet verder”, aldus Kensenhuis.
The post ‘Armoede niet los zien van criminaliteit’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname